måndag 10 maj 2010

MUMSIG RABARBERKAKA!

Halloj!
Måndag igen, ny vecka med nya utmaningar och möjligheter.

Jag tänker börja veckan med att bjuda er på en smaskig, rabarberkaka som jag bakade i helgen. Den smakade toppen med lite glass till!

Nu är rabarberna som godast innan de hinner bli för tjocka tycker jag. Jag var nere hos mina svärföräldrar och plockade ett helt fång då vi inte har några egna på vår tomt. Bra att ha i frysen när man blir sugen på något gott!



Om du blir sugen på att baka så kommer receptet här.

Ha en bra dag!

Kram Lotta

GAMMALDAGS RABARBERKAKA från recept.nu

Ingredienser
3 st ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 tsk svarta kardemummakärnor
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
100 g mandelmassa

1 st stor eller 2 späda rabarberstjälkar
25 g smör
2 msk strösocker
1 tsk malen kanel
smör och ströbröd till formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, rör i mjölken och nystötta kardemummakärnor och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Riv mandelmassan och tillsätt den.
6. Skala rabarbern och skiva den i 1-2 cm bitar. Stek den mjuk i smör, strösocker och kanel.
7. Fyll en smord och bröad ugnsform, 15 x 20 cm med smeten. Tryck ner de stekta rabarberskivorna.
8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Lycka Till!

7 kommentarer:

Vintage sa...

Den ser så jättegod ut! Måste prova..Kramar susanne

Godastunder-tokigaidéer sa...

Det ser super gott ut, det vattnas i munnen....mums. Min stora som har just bakat brownies som jag helst inte ska äta då jag försöker få bikini figur.....hihihi kommer nog aldrig att ske dock.

Ha det gott
Kram Anna

Cilla sa...

MMMMMMMMMMMums vad det såg gott ut!!
En underbar vecka till dig!!
Kram Cilla

mitt skärgårdsliv sa...

Hejsan! Ser mycket gott ut det där. Tack för receptet, mandelmassa i rabarberpaj har jag inte prövat det ska jag nog göra nästa gång! ha det bra!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Jag har försökt att vila men det är ju såååå tråkigt! Hur gör folk? Att slappa är en konst jag inte behärskar... Det kryper i kroppen! Nå, väl idag har jag i alla fall hunnit blogga runt hur mycket som helst! Kanske är en form av avkoppling det med... Den där kakan ser huuur god som helst ut. Kul att kunna variera sig lite från den gamla vanliga smulpajen.
Ta hand om dig!
Kram/ Anna

Hvita Hjärtat sa...

Mmmm, ser så gott ut! Här får vi nog vänta lite ännu på rabarbern. Ha det bra och hoppas din nacke bli bättre snart!

Kram,
Jennie

Anonym sa...

Hej!
Å va´gott med rabarberkaka. Får nog gå bort till syrran o fråga om "hennes är tillräckligt stora för att plockas". Jag får väl baka med det gamla vanliga receptet,tål inte nötter o mandlar. Ha en bra dag! kram Kusinen U.