torsdag 17 juni 2010

I MIN ÖRTAGÅRD!

Halloj alla fina!

Jag har inga gröna fingrar, men jag tycker det är roligt att ha färska örter till matlagningen.
Jag odlar i krukor och har en del lättåtkomliga i uterummet och andra ute på altanen.

Basilikan är min favorit! Hemodlade tomater skivade med olivolja och hackad basilika, mmmm.....


Av mynta och citronmeliss blir det väldigt gott te.

Tips!
På sommaren gör vi en väldigt enkel sås som är god till grillat.
Använd Turkisk eller Grekisk yoghurt droppa i lite lime eller citron.
Hacka örter efter tycke och smak, lägg ner i yoghurtblandningen.
Blanda runt och såsen är klar. Går givetvis att variera med kryddning i det oändliga....
Snabbt och lätt, som man vill ha det på sommaren!

Önskar dig en riktigt härlig dag!
I morgon är det redan fredag, hoppas vi ses då.

Kram Lotta

3 kommentarer:

bakom berget sa...

God morgon! Ja jag håller med dig. Färska örter är verkligen en lyx. Jag hackar färsk rosmarin och strör över klyftpotatisen. Mums!
Tack för såstipset. Ha en fin dag! Kram Åsa.

Levis o Vilda sa...

Du har i alla fall grönare fingrar än vad jag har, så där fina har mina örter ALDRIG varit... Har lagt ner det i år o hoppas på bättre tur nästa år (när jag förhoppningsvis har en egen köksträdgård).
Ska absolut prova såsen, låter jätte gott o att den är enkel är bara plus!
Ha en bra dag vännen!
Kram Mia

Hvita Hjärtat sa...

Oj vilka fina präktiga örter! Mina är ännu bara pyttesmå gröna blad som just tittat fram! Egna tomater ska jag testa nästa sommar, köpte en påse frön i våras men glömde plantera dem i tid :o/ typiskt mej!

Tack förresten för "expertutlåtandet" om gungor :o) du har ju lyxen att ha hela två i din ägo! Hoppas att jag också blir ägare till åtminstone en snart!


Kram,
Jennie