söndag 3 oktober 2010

Baka, baka liten äpplekaka

Halloj!

Hoppas att din helg varit bra.

Det finns så mycket smaskigt att baka med alla äpplen nu på hösten, och i år har jag testat många nya recept.
Visst är det mysigt att tända ljus och äta något gott när höststormar och mörker omsluter oss.
Det kan ju inte bli för mycket av det goda, eller!?

Idag bjuder jag på en mumsig äpplekaka som kallas för Västergyllen:

Kakan innehåller rivet äpple, lite ovanligt, men fantastiskt saftigt och gott.

Receptet kommer här:

100 g margarin
1 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
3 skalade rivna äpplen
-Blanda alla torra ingredienser
-Rör i ägg och margarin och forma till en deg
-Tryck ut hälften av degen i en form
-Skala och riv äpplen, (jag strödde kanel och hackad mandel över), lägg i formen
-Kavla ut andra halvan av degen och lägg över äpplena
-Grädda i 175grader i 20-25 minuter
-Servera med glass eller vaniljsås

LYCKA TILL!

Kul att du kikar in hos mig.

Kram Lotta

2 kommentarer:

Unknown sa...

Men guuuuud va gött det ser ut,en sån läre jag oxå baka..:))..Bara att traska ut och plocka lite äpplen...Ha en härlig dag...Kram/Annelie

Annies Blå sa...

Det ser jättegott ut. Tack för receptet :). Jag har riktigt dåligt med recept på paj med lock, så det här ska jag garanterat testa :). Måste bara "palla" lite äpplen hos föräldrarna först ;).

Kram/Annie